Onze FAQ

Pre productie (Voor het project)

Bij Shot4Media leveren we altijd maatwerk, Zo zijn er een aantal factoren waarmee we rekening moeten houden bij het geven van een passende prijsindicatie. Denk hierbij aan.

 • Moet er op een of op meerdere locaties gefilmd worden?
 • Hoeveel tijd hebben we nodig voor het filmen van de video?
 • Hoeveel en welke mensen zijn er nodig?
 • Van welke videomaterialen moeten we gebruik maken?
 • Hoe complex is de montage van de video, en zijn er extra elementen die we moeten toevoegen?
 • Wat is de lengte van het eindresultaat van de video?
 • Gaat het om een of om meerdere video’s?

 

Zoals je misschien al kunt zien komt er best wat bij kijken. En is al deze informatie essentieel voor het geven van een duidelijke prijsopgave. Onze gemiddelde prijzen per video variëren van €750 t/m €5000.

Elk project is anders, maar in grote lijnen kan het productieproces worden opgedeeld in drie fasen:

Pre-productie: dit is wanneer we met u samenwerken om alles over uw bedrijf te leren en samen te bepalen wat u nodig heeft van een video. Enkele van de vragen die we kunnen onderzoeken zijn bijvoorbeeld:

 • Wat is het doel van de video?
 • Wie is uw doelgroep?
 • Op welke platformen wilt u publiceren?
 • Wat zijn de kernboodschappen die u wilt communiceren?

Van daaruit geven we een passend advies waarin we in samenspraak beslissen wat voor soort video we gaan maken. Vanuit die keuze gaan we aan de slag met het maken van een script waarin de scenes en shots staan beschreven en hoe de video is opgebouwd.

 • Wat zien we in beeld?
 • Hoelang zien we dit in beeld?
 • Wat wordt er verteld?

Aanvullend hierop maken we een draaiboek. Hierin staat beschreven wat en wie er nodig is voor het maken van de video.

 • Wat is de locatie?
 • Wie zijn erbij betrokken?
 • Waar worden zij verwacht?
 • Wat is hun taak?
 • Welke tijden moeten zijn aanwezig zijn?
 • Welke apparatuur is er nodig?
 • Zijn er bepaalde attributen nodig?

Al deze informatie geeft duidelijkheid en structuur zodat het voor iedereen duidelijk is wat er van hem of haar verwacht wordt.

De productie: Dit is waar de meeste mensen aan denken als ze het hebben over het maken van video’s. Namelijk het maken van de video opnames. Afhankelijk van de grote van het project doen we dit zelfstandig of met een team van specialisten met verschillende disciplines. We kunnen dit bij u op locatie doen, in een studio. Of op een andere gewenste locatie.

De post productie: zodra we al het beeldmateriaal hebben vastgelegd, gaan we aan de slag met de montage van de video, waarbij we het beeldmateriaal tot een samenhangend verhaal maken. en waar nodig afbeeldingen, titels, effecten animaties en muziek en geluid ’s effecten toe voegen. Daarna krijg je de kans om een ​​of meer versies te bekijken en feedback te geven voordat we een definitieve eindversie opleveren.

Bij Shot4Media gaan we graag gestructureerd te werk. Hierdoor is het voor iedereen duidelijk wat er van hem of haar verwacht wordt. Maar waar moet je nu allemaal rekening mee houden tijdens het maken van een videoproductie?

Informeer alle betrokkenen: Zodra er video opnames gemaakt gaan worden is het belangrijk dat het voor alle betrokkenen duidelijk is wat er van hem of haar verwacht wordt. Denk hier bijvoorbeeld bij aan;

 • Waar en hoe laat moet iemand ergens zijn?
 • Is het duidelijk wat diegene moet doen of moet vertellen?
 • Hebben ze toestemming gegeven om gefilmd te worden, en hebben ze een hiervoor een quitclaim ingevuld?

Zorg voor een nette en representatieve omgeving: We streven ernaar om de beste kwaliteit te leveren. We vinden het daarom onder anderen belangrijk om alles zo goed mogelijk op beeld vast te leggen. Om dit te waarborgen zijn er een aantal details belangrijk:

 • Ziet de omgeving er netjes en representatief uit?
 • Dragen mensen de juiste en schonen kleding?
 • Is alles netjes opgeruimd, en liggen er geen afleidende voorwerpen in het beeld?
 • Zijn er geen storende geluiden als we video opnames met geluid gaan maken?

Bewaak de juiste werkwijzen: Het is belangrijk dat er aan de juiste privacy en AVG-regels gehouden wordt. Hierdoor kunnen we voorkomen dat er geen gevoelige of verkeerde informatie wordt gedeeld. Het is daarom belangrijk dat we rekening houden met:

 • Is er geen gevoelige informatie in beeld te zien?
 • Dragen de betrokkenen de juiste veiligheid kleding en maken zij gebruik van de juiste materialen?
 • Voeren zij de werkzaamheden op een juiste en veilige manier uit die voldoet aan de AVG eisen?

De productie (Tijdens het project)

We doorlopen onze projecten over het algemeen in acht verschillende stappen. Van een eerste kennismaking tot en met de oplevering van het project. Wil je meer van onze werkwijzen weten? Neem dan een kijkje op onze werkwijzen pagina.

We passen de grote van ons team aan naar de wensen en behoeften van onze klant. Zo werken we zelfstandig of samen met verschillende specialisten die ons ondersteunen bij diverse werkzaamheden. Tijdens een eerste gesprek zullen wij ons advies geven over de benodigde mensen die nodig zijn voor het project.

Jazeker, we maken gebruik van verschillende professionele video drones zodat we ook vanuit de lucht de mooiste beelden kunnen maken. Om hier op een veilige en correcte manier mee om te gaan bezitten we over verschillende drone certificaten die voldoen aan de wettelijke eisen.

Zo is het niet altijd mogelijk om overal met een drone te kunnen vliegen. Wil je graag weten of het toegestaan is om bij jou locatie met een drone te mogen vliegen? Neem dan een kijkje op: https://map.godrone.nl/

Bij Shot4Media zijn we gespecialiseerd in het maken van videocontent. We houden ons daarom niet bezig met het maken van foto’s. Echter hebben we een groot netwerk van verschillende fotografen waar we graag samen mee werken. We denken daarom graag met onze klanten mee en zoeken altijd naar een passende oplossing.

Voor het filmen van onze videoproducties maken we gebruik van verschillende professionele videoapparatuur. Zo kijken we per project wat er nodig is om jouw video te maken. Een groot gedeelte hiervan hebben we in huis. Maar we bieden ook de mogelijkheid om extra apparatuur bij te huren waar nodig is. Mocht je specifieke vragen hebben over de apparatuur waarmee we werken stuur ons dan een mailtje naar: info@shot4media.nl

Ja, tijdens het maken van een draaiboek kijken we wanneer en wat we willen gaan opnemen. Op basis daarvan kijken we hoeveel opnames er op een dag gemaakt kunnen worden en hoeveel video’s we hiervan kunnen maken.

Nee het is officieel niet toegestaan om alles en iedereen zomaar te filmen zonder toestemming. De privacyregels worden ieder jaar strenger. We raden daarom aan om iedere betrokkenen een quitclaim te laten ondertekenen. Hierin staat beschreven dat zij toestemming geven dat er video opnames van hun gemaakt worden en dat deze voor online doeleinden gebruikt kunnen worden. Mocht je zelf geen quitclaim hebben dan kun je deze bij ons downloaden.

Downloadlink quitclaim Shot4media

Ja we zorgen altijd voor muziek die door onze klanten op een goede manier te gebruiken is die passend is bij hun doelstelling.

Ja we bieden twee verschillende Voice over pakketten aan.

Een basis voice-over pakket: waarin we de mogelijkheid bieden om door ons in-house een Voice over op te nemen. Of u kunt uw eigen stem of die van een collega als Voice-over laten opnemen bij ons op kantoor.

Een premium voice-over pakket: Hiermee kunt u kiezen uit verschillende professionele Voice over acteurs die gespecialiseerd zijn in het opnemen van voice-overs.

We bieden de mogelijkheid aan om onze video’s in verschillende formaten en resoluties aan te leveren, die passen bij de wensen en doelstellingen van onze klant. We denken hier tijdens een kennismakingsgesprek in mee en geven hier een passend advies bij.

Post productie (Na het project)

Bij Shot4Media streven we altijd naar kwaliteit. En om aan deze eisen te voldoen proberen we op een flexibele en effectieve manier te werk te gaan, die past binnen de mogelijkheden. Gemiddelde leveren we onze projecten binnen een week op. Dit kan in sommige gevallen iets eerder zijn, of iets langer duren. En is afhankelijk van de grote van het project en de wensen van onze klant.

Na afronding van een project bieden we onze klanten één kosteloze feedback ronde aan. Hierin is het mogelijk om feedback te geven zodat we eventuele details aan de video kunnen aanpassen. Mocht er na de eerste feedback ronde nog meer feedback zijn dan bespreken we op de voorhand de eventuele bijkomende kosten.

Het ruwe videomateriaal blijft binnen ons bezit. Het gaat hier vaak om een grote hoeveelheid zware videobestanden waarvan niet alles bruikbaar is. Om onze kwaliteit te waarborgen helpen we je graag met het monteren van de videobeelden tot een gewenst eindresultaat.

Nee, de rechten van het gefilmde videomateriaal blijven bij ons liggen. Het is daarom ook niet de bedoeling dat hier een nieuwe montage van gemaakt wordt.

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur even een mailtje of bel ons voor meer informatie!

Ga naar de inhoud