Recruitment video

Heb je moeite met het vinden en behouden van geschikt personeel?   

Laat met een recruitmentvideo zien waar jouw organisatie voor staat en wat een kandidaat kan verwachten. Zo voorkom je miscommunicatie en geef je een goede eerste indruk.  

Je wilt je personeelstekort oplossen door meer werknemers te werven, het liefst zo snel mogelijk. Stel je eens voor dat je je vacatures binnen korte tijd kunt vullen met gekwalificeerde mensen die ook nog eens goed bij je bedrijf of organisatie passen. Hierdoor bespaar je enerzijds kosten, doordat je het recruitment traject niet meerdere keren hoeft te bewandelen. Anderzijds verlaagt het weer de werkdruk voor je personeel, zodat je team weer optimaal presteert. Het werkproces zal hierdoor weer geoptimaliseerd worden.   

Een vacature die enkel bestaat uit tekst valt niet op en is niet onderscheidend. Uit de statistieken blijkt dat je vacature dan maar weinig wordt bekeken, laat staan dat mensen erop reageren. Veel werkzoekenden zien namelijk tientallen vacatures per week en overwegen elke keer of het de moeite waard is om op een vacature te solliciteren of niet. Als het ze geen leuk werk lijkt, of het risico op afwijzing te hoog, slaan ze je vacature over. Je vacature moet echt aantrekkelijk genoeg zijn om de werkzoekende te overtuigen om bij jou een sollicitatie te proberen.   

Met een recruitmentvideo (vacaturevideo) spreek je werkzoekenden op een visuele manier aan en geef je ze een goede eerste indruk en maak je duidelijk waar je als bedrijf voor staat. En wat je een potentiële kandidaat te bieden hebt. Je kunt met een video meteen ook een uitnodigend beeld schetsen van de prettige werkomgeving die je bedrijf of organisatie kan zijn.   

Zo krijgen mensen een goede positieve indruk van wat jij als bedrijf te bieden hebt en kunnen dan bij zichzelf gaan bedenken of zij dat werk wel zouden willen doen.    

Een recruitment video kan twijfelde kandidaten helpen om voor jouw vacature te kiezen.  

Wij kunnen een recruimentvideo voor je maken. 

Wat zijn de gevolgen als je geen goed personeel kunt vinden?   

Als je bedrijf of organisatie met personeelstekorten kampt, zeker op lange termijn, dan heeft dat allerlei negatieve consequenties voor je huidige personeel, voor de capaciteit en productiviteit van je bedrijf of organisatie als geheel, voor hoeveel en hoe goed je je klanten kunt bedienen en daarmee je inkomsten.   

Voor je huidige personeel betekent het dat zij een hogere werkdruk krijgen: ze moeten meer werk doen dan normaal, ze krijgen vaak taken waar zij niet in gespecialiseerd zijn en die hun dus meer tijd en moeite kosten. Je zult hun dan vaak meer arbeidsuren moeten geven (als ze dat al kunnen en willen). Dit levert meer stress op binnen het team en leidt tot hogere uitval. Op de langere termijn kan dit je personeel overwerken en ertoe leiden dat ook zij (tijdelijk) met hun werkzaamheden moeten stoppen, waardoor je personeelstekort nog groter wordt en je ondertussen de kosten van je overwerkte personeel moet betalen.   

Personeelstekorten zijn ook slecht voor de kwaliteit en kwantiteit aan producten of diensten die je aan klanten kunt leveren en hoe snel je dat kunt doen, hoeveel en hoe goed je je klanten dus kunt bedienen. Je loopt daardoor verkoop of opdrachten mis en dus inkomsten die zij je bedrijf of organisatie hadden kunnen opleveren. 

Video opnamen foto

Contact

Bij Shot4Media werken we met je samen in acht stappen, van idee tot eindproduct.  

Meer weten? Bekijk onze volledige werkwijze hier.  

Heb je al een goed idee voor een video en wil je advies over de uitvoering? Plan een gratis strategiesessie in waar we jouw doelen en uitdagingen bespreken.  

Heb je algemene of andere vragen? 

Ervaring

Shot4Media heeft al meer dan 6 jaar ervaring met het maken van videocontent. Daardoor weten wij als geen ander hoe we jouw doelgroep online kunnen bereiken door middel van video’s.  

In de afgelopen jaren hebben we al meer dan 100 bedrijven/organisaties geholpen met het maken van bedrijfvideo’s.

Uit onderzoekt blijkt dat vacaturevideo’s gemiddeld 30 procent meer opleveren dan vacatures zonder video.

Deze bedrijven of organisaties hebben al bij Shot4media een recruitmentvideo laten maken.

Ga naar de inhoud